Ga je voor echt of nep gras?

Geplaatst op

Ben jij van plan om je tuin te gaan voorzien van prachtig gras of ben je toch aan het kijken of kunstgras wellicht een optie is. Om je hier meer informatie over te geven, zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal tips die jij in overweging kunt nemen om te besluiten welke keuze het beste voor jou is. Het maken van een dergelijke beslissing kan impact hebben op je tuin waardoor het goed is om dit artikel omtrent de verschillende soorten gras aandacht te gaan lezen.

Onderhouden van gras

Als je besluit om voor echt gras te gaan, zul je merken dat je regelmatig onderhoud moet verrichten om ervoor te zorgen dat het gras niet extreem groot wordt. Als je hierbij besluit om voor kunstgras te kiezen, zul je merken dat je hier weinig onderhoud aan hebt. Om deze reden zie je ook steeds vaker dat mensen besluiten om voor kunstgras te kiezen omdat ze niet regelmatig het gras willen maaien. Benieuwd aan wat je moet denken als je gras moet onderhouden? Raadpleeg dan het internet voor een compleet overzicht hiervan.

Kosten voor het aanschaffen

Als we puur naar het aanschaffen kijken, is kunstgras over het algemeen een stuk duurder dan de zaadjes van gras. Echter, is het ook goed om te benoemen dat je kunstgras direct kunt gaan plaatsen, terwijl je echt gras nog moet gaan maken. Benieuwd naar de kosten van de verschillende type gras? Raadpleeg dan een specialist op beide gebieden zodat je een goed beeld krijgt van de kosten. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de tijd tot gras zich volledig heeft ontwikkeld.

Voor welke doeleinde?

Tot slot is het bij het maken van een keuze of je voor normaal of kunstgras gaat altijd goed om na te denken waarvoor je het gaat gebruiken. Ga jij bijvoorbeeld regelmatig in het gras liggen? Dan is het aan te raden om voor natuurlijk gras te kiezen omdat dit een stuk lekkerder lig. Wil jij voetballen in je tuin? Dan is het goed om voor kunstgras te gaan omdat je hierdoor niet continue opnieuw gras moet gaan aanleggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een inspiratieblogs site over interieurdesign. Lees snel onze publicaties!

Contactgegevens

Via info @ kweekerijkasteelamstenrade.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden